top of page
logo-single-test.png
info1540184

Containerzwembaden: Populair en vergunningsvrij

Bijgewerkt op: 10 okt.



kind-met-zwemband-spelend-in-container-zwembad



In Spanje is een zwembad aan huis een heerlijke toevoeging, zeker tijdens de warme zomermaanden. Het zwembad wordt vaak het centrale punt van de tuin, waar je kunt afkoelen, ontspannen en genieten met vrienden en familie. Wil je een zwembad bouwen in Spanje? Dit vereist een goede planning en naleving van de lokale regelgeving.







Zwembad bouwen in Spanje: wat heb je nodig?


De kosten van een zwembad zijn afhankelijk van het type zwembad, de grondsoort en eventuele toegangsmoeilijkheden. Als grondwerken nodig zijn, moet je een belangrijke bouwvergunning (obra mayor) aanvragen bij de gemeente. Voor opbouwzwembaden, zoals containerzwembaden, volstaat een kleinere vergunning (obra menor), die je zelf bij de gemeente kunt aanvragen.


Voor een traditioneel zwembad van 8x4 meter met een diepte tot 2 meter bedragen de kosten ongeveer €12.800, exclusief graafwerken. Vergeet niet de kosten voor de bouwvergunning en het technische project, dat meestal rond de €1.200 ligt, toe te voegen.


Zwembadtypes en materialen


Bij het kiezen van een zwembad zijn er verschillende soorten materialen waaruit je kunt kiezen:


Opblaasbare zwembaden:

Eenvoudig te installeren, maar minder duurzaam.

Betonnen zwembaden: De meest voorkomende optie, zeer resistent en op maat gemaakt.

Polyester zwembaden: Gevormd uit één stuk, snel en eenvoudig te installeren.

Containerzwembaden: Een origineel en goedkoper alternatief, zonder bouwvergunning nodig.


Locatie en wettelijke aspecten

De locatie van het zwembad moet zorgvuldig worden gekozen, rekening houdend met zonlicht, integratie met de tuin en huis, privacy, en bouwgemak. De Spaanse regelgeving stelt dat een bouwzwembad op minstens 1,5 meter afstand van de perceelgrens moet liggen.


Extra bouwvereisten

Een filtratiesysteem is verplicht in Spanje, evenals mogelijke extra's zoals verlichting of verwarming. Ook kan een filtratiehuis nodig zijn voor het opslaan van apparatuur en onderhoudsmaterialen.


Zorg ervoor dat je het bouwproject laat goedkeuren door een architect of ingenieur en de benodigde documenten indient bij de gemeente voor een soepele registratie.

 


Als dit artikel interessant voor u is geweest, kan u uw reacties en opmerkingen hieronder achterlaten. We wachten op je.



CRISTAL BLUE POOL SERVICE GROUP

cristalblue-logo-in-zwart-en-blauw-met-gele-zonnetje


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page