top of page
logo-single-test.png
info1540184

Zwembad aanleggen en verwarmen in Spanje: Alles wat u moet weten

Bijgewerkt op: 10 okt.



paanse-villa-in-urbanisatie-met-zwembad

Wonen of vakantie vieren in Spanje met een zwembad is een luxe tijdens de warme zomermaanden. Een verfrissende duik in helder water kan wonderen doen. Overweegt u een zwembad aan te leggen bij uw huis in Spanje? Lees dan verder voor meer informatie.




Het is een complex proces waarbij veel komt kijken. Het is cruciaal om vooraf de mogelijkheden grondig te verkennen. Begin met een onderzoek bij uw lokale gemeente; zij zijn op de hoogte van de vereisten en regelgeving voor het bouwen van een zwembad. Het niet naleven van de bestemmingsplanregels in Spanje kan leiden tot ernstige consequenties, zoals boetes of, in extreme gevallen, de sloop van de constructie. De hoogte van de boetes kan variëren van 50% tot 300% van de totale kosten van de bouwwerkzaamheden, afhankelijk van de regio of gemeente.


Type zwembad


Zorg dat u bekend bent met de voorwaarden voordat u begint met de bouw van een zwembad op uw Spaanse eigendom. Deze voorwaarden hangen grotendeels af van het type zwembad dat u wilt bouwen en uw budget. Het type zwembad bepaalt ook of u een bouwvergunning nodig heeft. Een zwembad groter dan 4 bij 7 bij 1,5 meter wordt gezien als een 'obra mayor' en vereist een technisch project.


Bij het plannen moet u ook ruimte reserveren voor een filterhuis voor de zwembadpomp. Denk ook aan een zandfilter, alle benodigde aansluitingen, en eventuele verlichting of desinfectieapparatuur. De grootte en vorm van uw nieuwe zwembad in Spanje zullen uiteindelijk afhangen van de beschikbare ruimte en het beoogde gebruik.


Doel van het zwembad


Wilt u in het zwembad kunnen duiken, of vindt u het heerlijk om dagelijks baantjes te zwemmen? Is het zwembad voornamelijk voor kinderen of voor volwassenen bedoeld? Kiest u voor een ingegraven of een opbouwzwembad? Voor een opbouwzwembad zijn vaak geen bouwwerken nodig en meestal ook geen bouwvergunning.


Toegankelijkheid


Vervolgens is er de kwestie van de toegang tot het zwembad en de toegang via een trap. Voor een ingebouwde trap moet meer ruimte worden vrijgemaakt. En moet de trap aan de lange of korte zijde komen? Ten slotte moet u de mogelijkheden voor de bouw overwegen. Is de grond waarop of waarin het zwembad wordt geplaatst rotsachtig of zacht? En is de locatie van bestaande water- en elektriciteitsleidingen praktisch?


Wettelijke aspecten van het zwembad


Bij een nieuwbouw is het zwembad al opgenomen in de bouwvergunning, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Als u echter een zwembad wilt aanleggen bij een bestaand huis en er zijn grondwerken nodig, dan moet het bouwproject worden voorbereid door een architect of ingenieur en goedgekeurd door de gemeente.


Een permanent ingebouwd zwembad wordt beschouwd als een bebouwde oppervlakte. Afhankelijk van de grootte van uw perceel bepaalt dit hoeveel ruimte u nog heeft om te bouwen. Zolang het zwembad niet overdekt is, wordt de oppervlakte ervan niet meegerekend in de bezettingsgraad van de grond.


Wanneer het zwembad klaar is, moet het, net als elke nieuwbouw, voor fiscale en administratieve doeleinden worden geregistreerd in het eigendomsregister en het kadaster. Na indiening van de documentatie heeft de administratie ongeveer zes maanden om de registratie te verwerken.


Efficiënte zwembadverwarming


Een groeiend aantal zwembadeigenaren kiest voor de installatie van een zwembadwarmtepomp, omdat u met een inverter warmtepomp het zwemseizoen het hele jaar door kunt verlengen.


Waarom kiezen voor een "inverter"?


In tegenstelling tot traditionele aan/uit zwembadwarmtepompen die op een constante snelheid draaien, regelt een inverter zwembadwarmtepomp zijn snelheid op basis van de watertemperatuur en de luchttemperatuur, wat zorgt voor een efficiënter gebruik van de capaciteit. De geavanceerde inverter zwembadwarmtepompen kunnen hun snelheid nog verder verlagen, wat resulteert in een stillere omgeving rond het zwembad.

 


Als dit artikel interessant voor u is geweest, kan u uw reacties en opmerkingen hieronder achterlaten. We wachten op je.



CRISTAL BLUE POOL SERVICE GROUP

cristalblue-logo-in-zwart-en-blauw-met-gele-zonnetje


2 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page