top of page
logo-single-test.png
info1540184

Verhoog de waarde van vastgoed met een zwembad

makelaar-bezoek-met-klanten-voor-zwembad

In de huidige vastgoedmarkt in Spanje kan een zwembad een enorm verschil maken in de aantrekkingskracht van een woning. Voor veel kopers is een zwembad een belangrijk pluspunt dat de doorslag kan geven bij de aankoop van hun tweede woning of vakantiehuis.


Maar hoe kun jij als makelaar optimaal gebruik maken van dit krachtige verkoopinstrument?


Een zwembad voegt waarde toe – Maar wat zijn de kosten?


Een zwembad voegt niet alleen visuele waarde toe aan een woning, maar het kan ook de levenskwaliteit van de bewoners aanzienlijk verbeteren. Toch is het belangrijk om potentiële kopers een duidelijk beeld te geven van de bijkomende kosten.


  • Maandelijks onderhoud:


    De kosten voor zwembadonderhoud in Spanje starten vanaf ongeveer €55 per maand, exclusief BTW. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de regio. Zo liggen de kosten in Catalonië tot wel 2-3 keer hoger dan in Alicante.


  • Elektriciteitskosten:


    De jaarlijkse elektriciteitskosten voor het verwarmen en circuleren van zwembadwater bedragen gemiddeld €250. Dit bedrag kan toenemen afhankelijk van het gebruik en de technologie die wordt gebruikt voor de verwarming.


  • Waterverbruik:


    Vergeet niet dat er water moet worden bijgevuld, vooral in de warme zomermaanden. Houd hier rekening mee als je kopers informeert over de onderhoudskosten.



De 5 Belangrijkste argumenten voor een zwembad



Wanneer je vastgoed met een zwembad verkoopt, zijn dit de belangrijkste voordelen die je kunt benadrukken:



Visuele aantrekkingskracht:

Een zwembad verhoogt het esthetische effect van de tuin of het terras.


Koeling in de zomer:

Zeker in het warme klimaat van Spanje is een zwembad een verfrissende oase.


Perfect voor entertainment:

Ideaal voor zomerse feestjes en gezellige poolparty's.


Kindvriendelijk:

Zwembaden bieden een geweldige speelplek voor kinderen.


Voor de sportievelingen:

Een zwembad is niet alleen voor ontspanning, maar ook voor baantjes trekken of aqua-joggen.


Slimme “Pool-Uppers” om je klanten te overtuigen


Wil je net dat beetje extra verkoopkracht toevoegen aan een woning met een zwembad?


Overweeg deze moderne upgrades die zeker indruk zullen maken:


  • Spa-ervaring met een regendouche: Voeg luxe toe aan het zwembad door moderne wellness-elementen zoals een buitendouche.


  • LED-verlichting voor avonden aan het water: Met high-quality LED-verlichting creëer je een magische sfeer, perfect voor avondevenementen.


  • Slimme warmtepomp: Installeer een Wi-Fi-gestuurde slimme inverter warmtepomp voor extra comfort en energiebesparing.


  • Kristalhelder water met zoutelectrolyse: Een zoutelectrolyse en pH-controller zorgen ervoor dat het zwembadwater altijd helder en veilig is om in te zwemmen.


Vastgoed met zwembad: De kracht van renovatie


Bij de verkoop van tweedehands vastgoed is het altijd slim om recente verbeteringen of renovaties aan het zwembad te benadrukken. Zelfs een kleine upgrade, zoals het vernieuwen van tegels of het updaten van de pompinstallatie, kan de waarde van het vastgoed flink verhogen. Potentiële kopers zullen het geruststellend vinden te weten dat het zwembad in goede staat verkeert en weinig onderhoud nodig heeft.


Waarom je als makelaar altijd een zwembadexpert paraat moet hebben


Een van de slimste stappen die je als makelaar kunt nemen, is een goede relatie opbouwen met een betrouwbare zwembadexpert. Dit stelt je in staat om snel een zwembadinspectie te laten uitvoeren, waardoor je klanten verzekerd zijn van de bouwtechnische staat en veiligheid van het zwembad. Een zwembadkeuring is een belangrijke stap bij het kopen of verkopen van een woning met een zwembad, omdat het verborgen gebreken aan het licht kan brengen die anders over het hoofd worden gezien.


Bijvoorbeeld, bij Cristal Blue biedt gespecialiseerde zwembadkeuringen aan waarbij ze visueel de bouwtechnische staat van het zwembad beoordelen. Dit kan een belangrijke extra service zijn die jij als makelaar aan jouw klanten kunt aanbieden.


Conclusie:


Een zwembad kan een van de grootste verkoopargumenten zijn voor woningen in Spanje, maar het is belangrijk om potentiële kopers goed te informeren over de kosten en voordelen. Met de juiste kennis, enkele slimme upgrades, en een betrouwbare zwembadexpert aan je zijde, kun je als makelaar de verkoopkracht van vastgoed met een zwembad aanzienlijk vergroten. Voeg deze tips toe aan je repertoire en laat je klanten genieten van een woning die niet alleen mooi is, maar ook praktisch en plezierig

 


Als dit artikel interessant voor u is geweest, kan u uw reacties en opmerkingen hieronder achterlaten. We wachten op je.



CRISTAL BLUE POOL SERVICE GROUP

cristalblue-logo-in-zwart-en-blauw-met-gele-zonnetje


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page