top of page
logo-single-test.png
info1540184

Installatie van elektrisch zekeringskast voor zwembaden

Bijgewerkt op: 11 okt.



zwembad-zekeringskast-met-timer

Een elektrische zekeringskast voor zwembaden is het cruciale onderdeel van een elektrische installatie dat elk circuit beschermt. Gewoonlijk heeft elke installatie een zekeringskast die één of meer elektrische panelen voedt.



Hoe installeer ik een elektrische zekeringskast voor een zwembad?

Er zijn vele modellen van elektrische zekeringskasten beschikbaar, maar voor zwembaden is de IP-beschermingsklasse in Spanje het belangrijkste. De componenten van een zekeringskast omvatten:


Differentieel:

Dit is een differentieelschakelaar die in elektrische installaties wordt geplaatst om mensen te beschermen tegen elektrische schokken door isolatiefouten. De differentieelschakelaar controleert of de inkomende en uitgaande stroom, fase en nulleider, gelijk zijn en schakelt automatisch uit bij een afwijking of lekstroom.


Thermische magneet:

Ook bekend als een beveiligingsschakelaar, beschermt deze tegen overbelasting en kortsluiting van kabels, waardoor elektrische apparatuur wordt beschermd tegen oververhitting. Magneten bieden ook bescherming tegen overbelasting en hoge spanningen, zoals bij kortsluiting.


Motorbeveiliging:

Deze schakelaar schakelt de motor uit wanneer de verbruikte stroom het normale niveau overschrijdt, om storingen te voorkomen. Het is beter om deze uit te schakelen voordat oververhitting of verbranding optreedt.


Tijdschakelaar:

De tijdschakelaar regelt wanneer de zwembadpomp moet filteren.


Elke zwembad zekeringskast is afhankelijk van het vermogen van de zwembadpomp. Vergeet niet dat u ook zwembadverlichting, zout/chloorinstallaties of warmtepompen kunt aansluiten. Een correcte installatie beschermt uw zwembad en elektrisch systeem, evenals alle andere randapparatuur.

 


Als dit artikel interessant voor u is geweest, kan u uw reacties en opmerkingen hieronder achterlaten. We wachten op je.



CRISTAL BLUE POOL SERVICE GROUP

cristalblue-logo-in-zwart-en-blauw-met-gele-zonnetje


1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page