top of page
logo-single-test.png
info1540184

Een jacuzzi op je terras. Hier moet je op letten

Bijgewerkt op: 11 okt.



spaans-dakterras-met-jacuzzi-fles-cava-en-waterbubbels


100m² penthouse, een fantastisch uitzicht op het golfterrein of de mediterrane zee... een jacuzzi op het terras zou een echte droom zijn!





Een jacuzzi op het terras is tegenwoordig geen luxe meer, gezien de betaalbare prijzen van verschillende opblaasbare modellen. Maar is het legaal? Mag je zomaar een jacuzzi op je terras plaatsen? Brengt dit risico's met zich mee voor de bouwconstructie? En waar moet je allemaal op letten?


Het is cruciaal om te beoordelen of het gewicht van een jacuzzi een risico vormt voor de constructie, maar het is niet vereist om toestemming te verkrijgen van de vereniging van mede-eigenaars.


De draagkracht van een gemiddelde bouwconstructie is ongeveer 350 kilogram per vierkante meter. Bij het berekenen van het totale gewicht van de jacuzzi moet men het gewicht van de jacuzzi zelf, het gewicht van het water en het gewicht van de personen die erin zullen zitten, meerekenen.

 

- Praktisch voorbeeld: (jacuzzi + water + 2 personen) = 50 Kg + 795 Kg + 140 Kg = 985 Kg

Ervan uitgaande dat de jacuzzi een diameter heeft van Ø 2m, zal de straal 1m zijn. 1 x 3,1416 = 3,1 m².

985 kg : 3,1 m2 = 317kg/m²


Dit betekent dat 317 kg/m2 de druk is die de jacuzzi zal uitoefenen op een bepaald oppervlak (de grond), dus het is belangrijk deze belasting niet te overschrijden.


Onder geen beding mogen we een jacuzzi, demontabel zwembad, enz. installeren, hoe klein ook, zonder eerst een professional te raadplegen die kan garanderen dat de belasting die het dak moet dragen, volledig draaglijk en veilig is.


Laat een gekwalificeerde architect of technicus eerst de bouwtekeningen nakijken en een rapport opstellen dat het maximale gewicht specificeert dat de constructie kan ondersteunen.


Samengevat is de installatie van jacuzzi's of vergelijkbare voorzieningen op terrassen een zeer gevoelig thema dat de structuur van het gebouw ernstig kan compromitteren. Daarom moeten we, voordat we overgaan tot installatie, rekening houden met belangrijke factoren.


Als u overweegt een jacuzzi op uw terras te plaatsen, overweeg dan welk type jacuzzi uw voorkeur heeft.

 

Lichtgewicht jacuzzi

Het goede aan deze jacuzzi is dat deze gemakkelijk te vervoeren is en geen constructie nodig heeft. U heeft alleen een stopcontact en water nodig. Er zijn jacuzzi's van dit type van verschillende materialen, hoewel ze meestal synthetisch zijn. Ze zijn uitgerust met het waterpompsysteem, isolerende afdekking met veiligheidssloten.

 

Geprefabriceerde jacuzzi

Dit type jacuzzi wordt gemaakt van glasvezel en acryl en moet worden geïnstalleerd op een stevige ondergrond die bestand is tegen het gewicht van het geheel. Dit kan van beton, metaal of hout zijn. Bovendien biedt dit type jacuzzi's meer voordelen en opties: chromotherapie, watervallen, hoofdsteun, enz.

 

Ingebouwde jacuzzi

Dit type jacuzzi is speciaal ontworpen voor installatie in een tuin. Ze zijn het meest duurzaam en hun constructie is vergelijkbaar met die van een zwembad. We kunnen het daarom niet beschouwen op een terras van een gebouw.

 

Enkele tips!


--> Programmeer de juiste watertemperatuur tussen 26°C en 36°C om zo optimaal van de jacuzzi te genieten.

--> Het is raadzaam om de jacuzzi uit de buurt van deuren en ramen en van de rustruimte te plaatsen vanwege het geluid en de vochtigheid die het genereert.

--> Het is ook belangrijk dat het oppervlak waarop het is geïnstalleerd waterpas is en een afvoer heeft met een beveiligde afsluitkraan, zodat in geval van waterlekkage geen schade aan het gebouw optreedt.

 


Als dit artikel interessant voor u is geweest, kan u uw reacties en opmerkingen hieronder achterlaten. We wachten op je.



CRISTAL BLUE POOL SERVICE GROUP

cristalblue-logo-in-zwart-en-blauw-met-gele-zonnetje


2 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page