top of page
logo-single-test.png
info1540184

Het zwembad ecologisch verantwoord

Bijgewerkt op: 11 okt.



leeg-zwembad-dat-wordt-opgevuld-met-waterslang

Zwembaden en waterbeheer: Een duurzame toekomst voor jouw zwembad in Spanje


In de afgelopen jaren is het gebruik van water steeds meer onder de loep genomen, vooral in regio's waar droogte en watertekorten vaker voorkomen. Zwembaden staan vaak in de schijnwerpers als grote waterverbruikers, maar hoe terecht is deze aanname eigenlijk? In dit blog willen we het nationale bewustzijn vergroten over de efficiëntie van zwembaden in Spanje en laten zien dat een goed onderhouden zwembad geen waterverkwister hoeft te zijn.


Volgens de Spaanse vereniging van zwembadprofessionals (Asofap) is een zwembad een zeer efficiënte installatie als het gaat om waterverbruik, zelfs wanneer het maar een deel van het jaar wordt gebruikt. Bij Cristal Blue, dé specialist in zwembaden in Spanje, vinden we het van cruciaal belang om het waterverbruik te optimaliseren, ongeacht of er gebruiksbeperkingen van kracht zijn of niet. Duurzaam zwembadbeheer is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.


Hier zijn enkele essentiële tips om je zwembad duurzamer te beheren en onnodig waterverbruik te voorkomen:


1. Vertrouw op ervaren professionals

Het begint allemaal met goed advies. Een erkende zwembadprofessional met minstens 15 jaar bewezen ervaring en klanttevredenheid kan je voorzien van betrouwbare oplossingen voor een duurzaam zwembad. Let op voor lokale aanbieders die voor buitenlandse huiseigenaren buitensporige tarieven rekenen en vaak niet de kwaliteit leveren die nodig is voor een water-efficiënt zwembad.


2. Voorkom waterverlies door lekkages

Zorg ervoor dat je zwembad en het hydraulische systeem (leidingen, verbindingen, kleppen) in topconditie verkeren om waterlekken te voorkomen. De eerste stap in waterbesparing is namelijk simpelweg ervoor zorgen dat er geen water verloren gaat. Leeg het zwembad niet onnodig en overwinter het water indien nodig.


3. Installeer een zwembadafdekking

Een van de grootste oorzaken van waterverlies is verdamping. Door een afdekking te gebruiken, kun je maar liefst 60% van het waterverlies voorkomen. Bovendien heeft een afdekking extra voordelen: minder vervuiling van het water, minder behoefte aan chemicaliën, en lagere energiekosten als je een warmtepomp gebruikt. En niet te vergeten, een afdekking verhoogt ook de veiligheid van je zwembad.


4. Automatisering van waterbehandeling

Automatische waterbehandelingssystemen zorgen ervoor dat het water altijd in optimale staat verkeert, wat het gebruik van water en chemicaliën vermindert. Zorg ervoor dat het waterbehandelingssysteem perfect is afgestemd op jouw installatie om onnodig verbruik te voorkomen.


5. Efficiënt spoelen van filters

Spoel je zand- of glasfilters alleen als dat echt nodig is en houd de spoeltijd zo kort mogelijk. Dit kan handmatig, of je kunt het spoelproces automatiseren voor een nog efficiënter resultaat. Dit bespaart zowel water als energie.


6. Hergebruik spoelwater

Overweeg een opvangtank voor het water dat vrijkomt bij het spoelen van de filters. Hoewel een deel van dit water niet terug kan naar het zwembad, kan het wel nuttig zijn voor andere toepassingen, zoals het besproeien van de tuin of het schoonmaken van terrassen.


7. Gebruik regenwater

Regenwater is een uitstekende bron om verdampt water aan te vullen. Door een opvangsysteem te installeren, kun je regenwater gebruiken om het zwembad bij te vullen of zelfs om je filters mee te spoelen.


8. Recirculatie via de bodem

In tijden van waterschaarste kan het nodig zijn om de waterbehandeling te activeren via de bodem van het zwembad, vooral wanneer het waterniveau onder de skimmers zakt. Op deze manier blijft de waterkwaliteit gewaarborgd, zelfs tijdens droge periodes.


Conclusie

Zwembaden kunnen, mits goed beheerd, efficiënt en duurzaam zijn in hun waterverbruik. Met de juiste maatregelen, zoals het vermijden van lekkages, het installeren van afdekkingen en het hergebruiken



Als dit artikel interessant voor u is geweest, kan u uw reacties en opmerkingen hieronder achterlaten. We wachten op je.



CRISTAL BLUE POOL SERVICE GROUP

cristalblue-logo-in-zwart-en-blauw-met-gele-zonnetje


2 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page