top of page
logo-single-test.png
info1540184

Polyester en glasvezel zwembaden

Bijgewerkt op: 10 okt.



minimalistisch-mini-pool-in-spanje

In Spanje is een zwembad aan huis een heerlijke luxe, vooral met het milde mediterrane klimaat. Het zwembad wordt het centrale punt waar je kunt afkoelen, zwemmen en ontspannen. Maar wat kost het bouwen van een zwembad? Is het een luxe of een betaalbare investering? En hoe heeft het covid de vraag naar zwembaden beïnvloed?



Eerste kosten: wettelijke stappen

Voordat je begint met de bouw, moet je bij de gemeente informeren naar de benodigde vergunningen. Er zijn twee soorten vergunningen:


  • Kleine werken (obra menor): Voor eenvoudige zwembaden zoals geprefabriceerde modellen. Een technicus is hier meestal niet voor nodig.


  • Grote werken (obra mayor): Voor zwembaden waarbij grondwerken en aanpassingen aan de infrastructuur nodig zijn. Dit type vereist een project van een erkende architect, en de kosten voor de vergunning liggen tussen de 4% en 6% van het budget, gemiddeld rond de €1.000.


Als je de openbare ruimte moet gebruiken voor containers of materialen, moet je een gebruiksvergunning aanvragen. Houd rekening met extra kosten, zoals een borgsom van ongeveer €600 als je een vuilcontainer nodig hebt.


Bouwkosten

De bouwkosten hangen af van het type zwembad en extra functies:


Betonnen zwembaden:


De duurste optie, maar volledig aanpasbaar en zeer duurzaam. Ze hebben een betonnen basis en kunnen worden afgewerkt met mozaïek of liner.

Polyester en glasvezel: Deze monoblok-zwembaden zijn vooraf gemaakt en eenvoudig te installeren. Hoewel de transportkosten hoger kunnen zijn, zijn ze betaalbaarder en populair vanwege hun gebruiksgemak en prijs.

De totale kosten worden ook beïnvloed door factoren zoals de grootte en vorm van het zwembad, de grondsoort, en de keuze van apparatuur zoals filters en verwarming. De gemiddelde kosten voor een zwembad in Spanje variëren van €10.000 tot €13.000 exclusief BTW. Extra’s zoals verwarming of verlichting zullen de prijs verhogen.


Onderhoudskosten


Naast de bouwkosten moet je ook rekening houden met water-, elektriciteits- en onderhoudskosten. Jaarlijks onderhoud, inclusief chemicaliën en energie voor het filtratiesysteem, kost gemiddeld €600 voor een groot zwembad en €350 voor een kleiner zwembad. Door het gebruik van energiezuinige opties, zoals LED-verlichting, kun je besparen op de energiekosten.


De impact van covid op de vraag naar zwembaden


De coronapandemie heeft de vraag naar privézwembaden in Spanje doen stijgen. Zwembaden zijn een veilig alternatief gebleken om af te koelen, terwijl openbare zwembaden en stranden beperkte capaciteit en gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Hierdoor zijn wachttijden voor geprefabriceerde zwembaden langer en voorraden soms beperkt, maar met goede planning kun je alsnog je zwembaddroom realiseren.


Of je nu een luxe of een meer budgetvriendelijke optie zoekt, een zwembad is een investering die het zwemplezier en de waarde van je woning aanzienlijk verhoogt.

 


Als dit artikel interessant voor u is geweest, kan u uw reacties en opmerkingen hieronder achterlaten. We wachten op je.



CRISTAL BLUE POOL SERVICE GROUP

cristalblue-logo-in-zwart-en-blauw-met-gele-zonnetje


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page