top of page
logo-single-test.png
info1540184

Zwembadroller: Onmisbaar voor je zwembadafdekking

Bijgewerkt op: 10 okt.

zwembad-oproller-met-t-voet-zwengel-en-opgerolde-bubbel-afdekking




Als u overweegt een zwembadafdekking voor uw zwembad in Spanje aan te schaffen, heeft u waarschijnlijk een zwembadroller nodig om het dekzeil op te rollen en van het zwembad te verwijderen.








Een zwembadroller bestaat uit verschillende onderdelen.

De kern is een lange, holle buis waarover het dekzeil wordt gerold. Aan beide uiteinden van de buis zitten eindkappen die de buis afsluiten. Twee steunen houden de buis omhoog, met aan de bovenkant een 'Y'-vormig stuk, het juk genoemd, waarin het uiteinde van de buis past en draait.


Minstens één uiteinde van de buis is voorzien van een stuurwiel. Door aan het stuurwiel te draaien, rolt u de afdekking op de buis. De buis zelf bestaat uit twee of drie secties die in elkaar schuiven als een telescoop en uitrekken tot de gewenste breedte, waarna ze worden vastgeklemd.


Riemen verbinden de afdekking met de buis. Bij het draaien van het wiel trekken de riemen de afdekking van het zwembad op de buis. Deze riemen worden op verschillende manieren aan de buis bevestigd, vaak met mannelijke/vrouwelijke plastic drukknopen en een gesp. De steun kan vast aan de zijkant van het zwembad staan of op wielen, zodat u de hele roller kunt verplaatsen. U kunt ook de riemen losmaken en de afdekking op het zwembad laten liggen terwijl u de roller weghaalt.


Dit zijn enkele overwegingen bij de keuze van een zwembadroller.


Bij de keuze voor een zwembad afdekroller is het belangrijk om te overwegen dat zonne-energie aangedreven modellen vaak met wielen komen, maar dit is niet gegarandeerd. Als u op zoek bent naar meer wendbaarheid om de roller te verplaatsen wanneer het zwembad in gebruik is, kies dan voor een model met wielen, beschikbaar in kunststof of rubber.


In Spanje zijn de meeste oprolsystemen vervaardigd uit aluminium of roestvrij staal, materialen die bekend staan om hun duurzaamheid, roest- en corrosieweerstand, en uitstekende bestendigheid tegen zonlicht en regen.


Roestvrijstalen modellen zijn robuuster, zwaarder en buigen minder snel door in het midden, wat vooral voordelig is bij bredere zwembaden. Aluminium modellen zijn goedkoper, lichter en kunnen enigszins doorbuigen in het midden.


Voor zwembaden met een kleinere breedte kan een aluminium model goed voldoen aan uw eisen.


Er zijn drie hoofdtypen zwembadrollers:


Basisrollers voor zwembadafdekkingen tot 5,50 meter breed, grotere afdekkingen tot 7,10 meter breed, en de nieuwste zonne-energie aangedreven oprolsystemen. Raadpleeg de technische fiche voor meer details over de zwembadrollers.

 


Als dit artikel interessant voor u is geweest, kan u uw reacties en opmerkingen hieronder achterlaten. We wachten op je.



CRISTAL BLUE POOL SERVICE GROUP

cristalblue-logo-in-zwart-en-blauw-met-gele-zonnetje


1 weergave0 opmerkingen

Kommentarer


bottom of page